Реєстрація Відновлення паролю
У кошику немає товарів
Переглянути кошик

Факти про чай та каву

Кава відома світу давно, але як напій її стали використовувати порівняно недавно. А до Х століття її вважали їжею.
Кавові зерна, які піддавалися меншому термічному впливу, володіють більшим збадьорливим ефектом. Правило просте: чим довше смажилися зерна, тим менше в них кофеїну.
Довгий час кава був поширена у мусульманських країнах, і християнам не личило пити її. Тільки в 1600 р. Папа Климент VIII, спробувавши напій, благословив каву, тим самим відкривши її Європі.
Разом зі зростанням популярності кави, розвивалася і кава-техніка. Перша кавомолка з'явилася в Англії в далекому 1665 році, а кавоварка була винайдена у Франції в 1827 році.
Кофеїн стимулює вироблення гормону щастя дофаміну, який позитивно впливає на настрій.
Можливо, однією з найстаріших реклам була реклама кави. У 1651 році на вулицях міст Англії роздавали листівки із перерахуванням достоїнств кави і рецептом її приготування.
Вважаєте, що п'єте багато кави? Ви будете здивовані, але кажуть, що Вольтер випивав цілих 50 чашок кави в день!
Чи відомо вам, що Бетховен не тільки дуже любив каву, але й дотримувався особливих правил у її приготуванні. Так, для чашки кави він брав 60 кавових бобів, ні на боб менше!
Хочете приготувати добрий еспресо? Дотримуйтесь правило чотирьох «М»: Macinazione (правильний помел), Miscela (правильне змішування сортів), Macchina (кава-машина) і, звичайно ж, Mano (бариста), без якого нічого не вийде.
Перші кав'ярні Константинополя називалися «школами мудрості», оскільки за чашкою кави було прийнято обговорювати питання політики, а також музики, театру...