Час збору чаю надзвичайно відповідальний момент, люди трудяться на плантаціях близько п'яти місяців поспіль і в спеку, і в дощ, з ранку і до пізнього вечора. Хоч і в 1967 році була створена перша машина для збору чайного листа але більшість чайних плантацій розташовані на великих гірських схилах, а така машина могла працювати тільки на рівній поверхні з невеликим ухилом.
Оскільки чотири пори року навіть в жарких країнах мають деякі відмінності, то й чай, зібраний в різні сезони, сильно відрізняється. Кращий чай виходить тоді, коли збирач зриває флеш з 1-2 верхніми листками і напіврозпустившимися почками.Після збору чаю настає процес зав'ялювання, мета якого зневоднення чайного листа. Цей процес важливий щоб надалі чайний лист був готовий до якісного скручування і ферментації.
Коментарі